Minestrone zöldséges spagettitésztával
A minestrone egy olasz, paradicsomos zöldséglevest takar, aminek nincs pontos receptje. Mindenki kicsit másképp készíti és épp ez adja az egyediségét. Most a saját verziómat mutatom meg nektek, melyhez a Míves Tészta Manufaktúra 30%-os zöldségtartalmú spagetti tésztáját használtam fel.
Nézzük a hozzávalókat és az elkészítést (2 főre):
- Olaj: 8-10 ml
- Vöröshagyma: 15 gr
- Petrezselyemgyökér: 40 gr
- Sárgarépa: 70 gr
- Fokhagyma: 5 gr
- Póréhagyma: 40 gr
- Cukkini: 120 gr
- Zöldborsó: 40 gr
- Paradicsompüré: 3 tk
- Míves zöldséges spagettitészta: 70-80 gr
Az olajon megdinszteljük a finomra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a Julien-re vágott sárgarépát és petrezselyemgyökeret, illetve a vékony karikára vágott póréhagymát és fokhagymát. Pár percig pároljuk, végül felöntjük vízzel. Amikor a zöldségek már majdnem teljesen megpuhultak, akkor mehet bele a zöldborsó és a feldarabolt cukkini. 3 tk paradicsompürét kb 50 ml vízzel felhígítunk és a leveshez öntjük. A már majdnem kész leves 1/3-át egy tálba öntjük át és botmixerrel pürésítjük, majd visszaöntjük; így a levest önmagával sűrítjük. A spagettitésztát lobogó, sós vízben megfőzzük.
Tálaláskor először a spagettitésztát helyezzük a tányérunkra, erre jöhet a forró minestrone. Friss, finomra vágott petrezselyemzölddel díszítve tálaljuk.