Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Minestrone zöldséges spagettitésztával

Minestrone zöldséges spagettitésztával

A minestrone egy olasz, paradicsomos zöldséglevest takar, aminek nincs pontos receptje. Mindenki kicsit másképp készíti és épp ez adja az egyediségét. Most a saját verziómat mutatom meg nektek, melyhez a Míves Tészta Manufaktúra 30%-os zöldségtartalmú spagetti tésztáját használtam fel.

Nézzük a hozzávalókat és az elkészítést (2 főre):

  • Olaj: 8-10 ml
  • Vöröshagyma: 15 gr
  • Petrezselyemgyökér: 40 gr
  • Sárgarépa: 70 gr
  • Fokhagyma: 5 gr
  • Póréhagyma: 40 gr
  • Cukkini: 120 gr
  • Zöldborsó: 40 gr
  • Paradicsompüré: 3 tk
  • Míves zöldséges spagettitészta: 70-80 gr

 

 

 

Az olajon megdinszteljük a finomra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a Julien-re vágott sárgarépát és petrezselyemgyökeret, illetve a vékony karikára vágott póréhagymát és fokhagymát. Pár percig pároljuk, végül felöntjük vízzel. Amikor a zöldségek már majdnem teljesen megpuhultak, akkor mehet bele a zöldborsó és a feldarabolt cukkini. 3 tk paradicsompürét kb 50 ml vízzel felhígítunk és a leveshez öntjük. A már majdnem kész leves 1/3-át egy tálba öntjük át és botmixerrel pürésítjük, majd visszaöntjük; így a levest önmagával sűrítjük. A spagettitésztát lobogó, sós vízben megfőzzük.

Tálaláskor először a spagettitésztát helyezzük a tányérunkra, erre jöhet a forró minestrone. Friss, finomra vágott petrezselyemzölddel díszítve tálaljuk.

Tartalomhoz tartozó címkék: Míves spagettitészta spagetti

Keresés