Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Csokis céklasüti málnával és pisztáciával

Anita
Csokis céklasüti málnával és pisztáciával

Ezt a kivételesen puha, omlós csokis céklasütit Neked is ki kell próbálni! Az ízkavalkádot a 100%-os pisztáciakrém és a málnás balzsamecet teszi teljessé, a díszítés pedig roppanós liofilizált málna. Mindez csupa egészséges hozzávalókból!

 

Egy pofonegyszerű receptet szeretnék Veletek megosztani, amely 30-40 perc alatt elkészíthető. Számos hozzávalót megtaláltok hozzá a webshopban, melyeket a recept végén találtok meg!

 

HOZZÁVALÓK:

  • 2 db közepes méretű cékla
  • 1 db tojás (egész)
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 50-55 gr teljes kiőrlésű liszt (vagy 30-35 gr teljes kiőrlésű- és 20-25 gr fehérliszt)
  • 5 gr sütőpor (ha nincs otthon, akkor 2-3 gr szódabikarbóna)
  • 3 teáskanálnyi 100%-os pisztáciakrém
  • 1-2 evőkanál málna balzsamecet
  • 25 gr 70%-os étcsokoládé
  • Díszítéshez: liofilizált málna

 

ELKÉSZÍTÉS:

A céklákat megtisztítjuk és lereszeljük; az étcsokoládét apróra vágjuk. A céklához először a tojást adjuk hozzá, majd egyenként a többi hozzávalót is. Alaposan összedolgozzuk, majd sütőpapírral bélelt kenyérsütő formába öntjük. 170 °C-ra előmelegített sütőben körülbelül 25-30 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt, akkor felvágjuk és morzsásra tört liofilizált málnával megszórva tálaljuk. Opcionálisan édesíthetjük is egy kicsit (kb 10-15 gr  cukorral vagy ennek megfelelő mennyiségű édesítővel).

A süti fogyasztható inzulinrezisztencia, cukorbetegség esetén is, illetve az egészséges életmódba illeszthető. Ha "csak" egészségesen szeretnél táplálkozni és nem célod a testsúlycsökkentés (és nincs semmilyen szénhidrát-anyagcsere zavarod), akkor édesítőszer helyett 1-2 csomag vaníliás cukorral is édesítheted.

Tejfehérje- és laktózmentes desszert (nyilván az étcsoki kiválasztása során figyelnünk kell a termékcímkét!)

Ebből a mennyiségből nekem 8-10 szeletnyi süti lett.

Keresés