Csokis céklasüti málnával és pisztáciával
Ezt a kivételesen puha, omlós csokis céklasütit Neked is ki kell próbálni! Az ízkavalkádot a 100%-os pisztáciakrém és a málnás balzsamecet teszi teljessé, a díszítés pedig roppanós liofilizált málna. Mindez csupa egészséges hozzávalókból!
Egy pofonegyszerű receptet szeretnék Veletek megosztani, amely 30-40 perc alatt elkészíthető. Számos hozzávalót megtaláltok hozzá a webshopban, melyeket a recept végén találtok meg!
HOZZÁVALÓK:
- 2 db közepes méretű cékla
- 1 db tojás (egész)
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 50-55 gr teljes kiőrlésű liszt (vagy 30-35 gr teljes kiőrlésű- és 20-25 gr fehérliszt)
- 5 gr sütőpor (ha nincs otthon, akkor 2-3 gr szódabikarbóna)
- 3 teáskanálnyi 100%-os pisztáciakrém
- 1-2 evőkanál málna balzsamecet
- 25 gr 70%-os étcsokoládé
- Díszítéshez: liofilizált málna
ELKÉSZÍTÉS:
A céklákat megtisztítjuk és lereszeljük; az étcsokoládét apróra vágjuk. A céklához először a tojást adjuk hozzá, majd egyenként a többi hozzávalót is. Alaposan összedolgozzuk, majd sütőpapírral bélelt kenyérsütő formába öntjük. 170 °C-ra előmelegített sütőben körülbelül 25-30 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt, akkor felvágjuk és morzsásra tört liofilizált málnával megszórva tálaljuk. Opcionálisan édesíthetjük is egy kicsit (kb 10-15 gr cukorral vagy ennek megfelelő mennyiségű édesítővel).
A süti fogyasztható inzulinrezisztencia, cukorbetegség esetén is, illetve az egészséges életmódba illeszthető. Ha "csak" egészségesen szeretnél táplálkozni és nem célod a testsúlycsökkentés (és nincs semmilyen szénhidrát-anyagcsere zavarod), akkor édesítőszer helyett 1-2 csomag vaníliás cukorral is édesítheted.
Tejfehérje- és laktózmentes desszert (nyilván az étcsoki kiválasztása során figyelnünk kell a termékcímkét!)
Ebből a mennyiségből nekem 8-10 szeletnyi süti lett.